Правење постер за облека

Ученици, отворете на стр.58 од учебникот и слушнете ја внимателно задача 13. Треба да го напишете знакот во квадратчето до оние слики што ќе слушнете да бидат опишани.

Потоа, ја работите задача 14 на истата страна. Имено, сликичките со облека треба да ги поврзете со сликата која го прикажува соодветното време за носење.

На крај, насочете се кон задача 15, во која треба да изработите постер за облека (Clothes). Всушност, цртате или лепите сликички за облека (од списанија, весници) соодветни за ладно време и цртате или лепите други сликички кои одговараат за топло време.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *