Дома / Новости / Посета на Собранието и на Археолошкиот музеј на Р.С.Македонија

Посета на Собранието и на Археолошкиот музеј на Р.С.Македонија

➡️Денес нашите ученици од деветто одделение беа во посета на Собранието и на Археолошкиот музеј на Р.С.Македонија.

🔴️Во Собранието на 🇲🇰 учениците ја разгледаа внатрешноста на зградата и имаа можност да се запознаат со нејзината историја, главните обележја и работата на Собранието.

🔴Во Археолошкиот музеј на 🇲🇰 учениците ја разгледуваа изложбата со тема праисторија и истотака имаа можност да разгледаат дел од движното културно наследство, археолошки предмети откривани со археолошки истражувања на целата територија на државата уште од 1924 година. Овој музеј претставува најзначајна и најстара музејска установа во нашата држава.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *