Дома / Новости / Посета на киното “ Киноверзум “ во Велес

Посета на киното “ Киноверзум “ во Велес

🔮Учениците од шесто и деветто одделение при ООУ “Даме Груев” – Градско на ден 22.11.2023г. беа во посета на киното “ Киноверзум “ во Велес, со цел да се запознаат со киното како дел од медиумската култура, да го доживеат амбиентот во него и да ја воочат разликата во проследување филм во домашни услови и кино сала.

🔮Учениците го проследија авантуристичкиот филм “THE MARVEL” – Керол Денверс, Камала Кан и Моника Рамбо ќе мораат да соработуваат за да го спасат светот .

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *