Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 7 МО ОДД. / Повторување за Карпошовото востание и Скендер – бег

Повторување за Карпошовото востание и Скендер – бег

Активности за периодот од: 27.04-01.05

Цели за учениците да знаат за:

  • Ликот и делото на Скендер  – Бег
  • Автори кои  пишувале за Скендер  – Бег
  • Ликот на Карпош
  • Значењето на карпошовото востание за Македонскиот народ

За домашна – Да се напише есеј “Разликите и сличностите помеѓу Карпош и Скендер-бег

Домашната да се прати на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Teматско повторување

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: Утврдување на веќе стекнатите знаења За домашно 1. Кои …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *