Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / Обработка – wh-прашања; Вежби – wh прашања

Обработка – wh-прашања; Вежби – wh прашања

Ученици, изгледајте го видеото и уочете ги wh прашалните зборчиња. Имено, како што ќе видете what се употребува за да прашуваме за предмете, who за луѓе, what time за да прашаме во колку часот, when за да прашаме кога и where за да прашаме каде.

Потоа, на стр. 59 од учебникот ја работите вежба 6. Имено, пишувате прашања со дадениот прашален збор во секоја реченица. Да го нагласам правилото: прво прашален збор, второ помошен глагол do/does, трето подметот, четврто главниот глагол.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Вокабулар за атмосферски прилики

whats-the-weather-likeПреземи Ученици, изгледајте ја и ислушајте ја презентацијата за кажување какво е времетo надвор. Напишете …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *