Дома / Е-НАСТАВА / 8 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 8 МО ОДД. / Обработка на неопределени заменки

Обработка на неопределени заменки

https://learnenglishteens.britishcouncil.org/node/1006

Ученици, отворете го линкот погоре. Изгледајте го и ислушајте го видеото во кое, неопределените заменки ќе бидат напишани со црвена боја. Потоа, проследете ги објаснувањата под видеото и запишете си ги неопределените заменки во тетратката. На крај, отворете во делот Check your grammar, и извежбајте ги новонаучените неопределени заменки.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

4-8.5.2020, English, 8th grade

4-8.5.2020-English-8th-gradeDownload

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *