Дома / Е-НАСТАВА / 8 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 8 МО ОДД. / Обработка на граматчка структура – used to

Обработка на граматчка структура – used to

Ученици, отворете на стр.125 од учебникот и прочитајте за животот на семејството Ричмон, а потоа одговорете на прашањата во вежба 2б на стр. 124 и вежба 4 а/ б. Овде ќе ја сретнете конструкцијата used to + verb, со која се искажува активност што редовно сме ја правеле во минатото но веќе не ја правиме. Одречната форма е didn’t use to.

За дополнително вежбање го симнувате документот. Дадени ви се слики на кои има прикажано активности. Пишувате потврдни или негативни реченици со used to, во зависност од тоа дали сте имале навика или не да ги правите прикажаните активности во минатото.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

4-8.5.2020, English, 8th grade

4-8.5.2020-English-8th-gradeDownload

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *