Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / Обработка на вокабулар – болести и повреди

Обработка на вокабулар – болести и повреди

Ученици, внимателно изгледајте и ислушајте го видеото. Запишете си ги зборовите за болести и повреди во тетратките.

http://esl.fis.edu/vocab/q21/health_r.htm

Потоа, отворете го гореприкачениот линк и извежбајте ги новонаучените зборови за повреди и болести.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *