Дома / Новости / Меѓународен натпревар по англиски јазик

Меѓународен натпревар по англиски јазик

Денес пристигнаа дипломите и  медалите за освоено второ и трето место на Меѓународниот натпревар по англиски јазик, оддржан на 22.05.2021 година. Во конкуренција на ученици од речиси сите европски држави, нашите ученици освоија 2 втори места ( сребро): Мелани Милосављевиќ под менторство на наставничката по англиски јазик Минела Фиуљанин- Мустафиќ  и Ал Дино Хот под менторство на наставничката Милка Петкова, како и две трети места ( бронза) за учениците Надја Лазова и Иван Трендафилов под менторство на наставничката Милка Петкова.Им честитаме на учениците и им посакуваме успех и во иднина!

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Дводневна обука на наставниот кадар на тема „Учење преку истражување, работа на проекти и решавање на проблеми“.

Професионалниот развој на наставниот кадар е многу важен за унапредување на целокупниот воспитно – образовен …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *