Дома / Uncategorized / Карпошово востание

Карпошово востание

Активности за периодот од: 27.04-01.05

Цели за учениците да знаат за:

  • Причините за ширење на ајдутството во Македонија
  • Австро – Турската војна
  • Карпош – Крал на Куманово
  • Неуспехот на востанието
Дополнителна литература (Видео -Карпошово востание)

Врз основа на ова видео напишете состав за Карпош за домашна

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Годишен Извештај за работата на училиштето 2019/20

Во Прилог е Годишниот извештај за работа на училиштето во учебната 2019/20 година. Годишен-извештај-2019-2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *