Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 3 ТО ОДД / Кажување на часот – обработка; Вежби – кажување цели часови

Кажување на часот – обработка; Вежби – кажување цели часови

Ученици, изгледајте го и ислушајте го видеото. Во вашите тетратки, препишете ги сите часови како се кажуваат. Потоа, напишете колку е часот (What time is it?) за следниве часови: 11:00; 5:00; 8:00; 2:00; 12:00.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

20-25.05 2020 angliski za treto odd

Англиски-трето-одд-20-25.05.2020Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *