Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 7 МО ОДД. / Изготвување на Речник на помалку познати зборови

Изготвување на Речник на помалку познати зборови

Активности за периодот од: 25.05-29.05

Цели: учениците да знаат за

  • Помалку познати зборови што се користат во историјата

За домашно – Напишете го значењето на овие помалку познати зборови

Арач – ____________________
Афтокефална црква – _________
Епархија – __________________
Епископ – __________________
Житие – ____________________
Исламизација – ______________
Ислам _ ____________________
Коран – ____________________

Оџа – ______________________
Раја – ______________________
Џамија – ___________________
Џизе – _____________________

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за Животот и културата во Македонија од XV век до XVIII век

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да занаат за Цркви и манастирите како носители …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *