Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ О Д РЕАЛИЗИРАНАТА РАБОТИЛНИЦА НА СОВЕТУВАЊЕ НА РОДИТЕЛИ– „СЕМАФОР-ПОСТАВУВАЊЕ ГРАНИЦИ НА ДЕТСКОТО ОДНЕСУВАЊЕ“

ИЗВЕШТАЈ О Д РЕАЛИЗИРАНАТА РАБОТИЛНИЦА НА СОВЕТУВАЊЕ НА РОДИТЕЛИ– „СЕМАФОР-ПОСТАВУВАЊЕ ГРАНИЦИ НА ДЕТСКОТО ОДНЕСУВАЊЕ“

Датум: 24.12.2018 година.
Место: Градско
Учесници:

Родители на ученици од 4а одд.
Наставник- ментори Маре Аризанова
Цели: Поттикнување на позитивни чувства на децата Правилно манифестирање на хуманоста Негување и прифаќање на позитивните примери и ситуации Искажување на љубовта и почитта кон другите на прифатлив и позитивен начин на однесување ко лицата со посебни потреби и инвалидитет Заедничко дружење на наставниците,учениците и родителите Градење на доверба, разбирање и почит помеѓу различни типови на луѓе
Опис на активностите: На 24.12.2018 година со почеток во 16:00 часот во просториите на ООУ,, Даме Груев ,, во Градско се одржа хуманитарна работилница за изработка на новогодишни декорации на тема „ ДОБРИОТ ГЛАС ДАЛЕКУ СЕ СЛУША-НЕКА СЛУШНАТ СИТЕ. “ по повод организираната Новогодишна забава за лицата со хендикеп на која учествуваа родители на ученици од 4а одд. Работилницата ја планираше, организираше и спроведе одделенскиот наставник Маре Аризанова. Родителите на почетокот имаа задача да изработат новогодишни украси со материјали кои беа донирани од учениците , родителите и училиштето. Потоа следеше дискусија за емоционалноста и размислувањата на децата за хуманоста и срдечноста.

За Систем Администратор

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *