Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Во рамките на натпреварите кои ги организира ДФРМ (Друштвото на физичарите на Република Македонија ) на 09.03.2019 г. се одржа 52-от регионален натпревар по физика во просториите на Природно математичкиот факултет во Скопје.
На истиот земаа учество следните ученици под менторство на наставничката Цвета Колева.
Виктор Богевски VIII
Теодора Иванова VIII
Наталија Малчева VIII
Наталија Велевска VIII
Давид Ристов VIII
Филип Филипов IX
Според освоените поени пласман за Државниот натпревар обезбеди ученичката Наталија Велевска од VIII одд.На истата и посакуваме успех на државниот натпревар кој ќе се одржи на 18.05.2019 г.

Дата изготвил.
13.03.2019 Наставник: Цвета Колева

За Систем Администратор

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *