Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот општински натпревар по предметот Природни науки за VI и V одд 2017/2018

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот општински натпревар по предметот Природни науки за VI и V одд 2017/2018

На ден 03.03.2018 (сабота ) во ООУ “Даме Груев”- Градско “ со почеток во 10 часот, во организација на Друштвото на биолози   на Република Македонија, се одржа Општинскиот натпревар по природни науки на кој учество земаа ученици од нашето училиште од шесто и петто одделение.

Се натпреваруваа следните ученици под менторство на наставничката Цвета Колева

  Име и презиме одд Поени награда
1. Стефанија Ивановска V 86 II  награда
2. Тоше Марков V 84 II награда
3. Бинаса Сулејманова V 72 III  награда
4. Давид Ивановски V 65,75 Пофалница
5. Георгиј Николов V 65,25 Пофалница
6. Ивона Самандова V 64 Пофалница
7. Анастасија Николовска V 63,75 Пофалница
8. Ива Смилева V 63,75 Пофалница
9. Марио Заеков V 56 Учество
10. Мартина Тошева V 45 Учество
11. Марија Седмакова VI 96 I  награда
12. Тамара Бешовска VI 69 Пофалница

Со право за учество на регионален натпревар кој ќе се одржи на 15 март 2018 година, се здобија учениците:.Стефанија Ивановска,  Тоше Марков,   Бинаса Сулејманова и Марија Седмакова.

Им честитаме на учениците за покажаниот успех и трудољубивост и им посакуваме среќа и на престојниот регионален натпревар !

За Систем Администратор

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *