Дома / Новости / Запознавање со одредбите од Конвенцијата за правата на децата.

Запознавање со одредбите од Конвенцијата за правата на децата.

‼️Целосно развиено образование за правата на децата значи дека сите членови на училишната заедница добиваат едукација за правата на детето.

➡️Конвенцијата служи како рамка за вредности за животот и функционирањето на училиштето или образовната институција и за напорите за промовирање на попозитивна училишна клима и училишна култура за учење.

➡️Основно верување во образованието за правата на децата е дека кога децата учат за своите основни човекови права, ова учење служи како важна основа за нивно пошироко разбирање и поддршка на човековите права.

✅️За таа цел денес нашите ученици преку различни активности се запознаа со одредбите од Конвенцијата за правата на децата.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *