Дома / Новости / Доделување на дипломи за наградените ученици по повод Манифестацијата “Месецот на книгата”

Доделување на дипломи за наградените ученици по повод Манифестацијата “Месецот на книгата”

📚Доделување на дипломи за наградените ученици по повод Манифестацијата “Месецот на книгата “📚

🌈Честитки за нашите наградени ученици, со мало внимание од страна на училиштето би сакале да им порачаме и да ги мотивираме, да не застануваат овде, туку активно да се вклучуваат и да учествуваат во сите повици за литературни и ликовни конкурси, да продолжат храбо да чекорат, бидејќи единствено така се постигнуваат високи резултати.

📘Наградени ученици од литературниот конкурс на тема “Книгата – сон во моите раце” за учениците од II до IX одделение се:

1️⃣Прво место – Сара Куртагиќ

2️⃣Второ место-Тамара Трајчева

3️⃣Трето место-Јована Китанова

🎨Наградени ученици од ликовниот конкурс на тема “Книгата – сон во моите раце” за учениците од II до IX одделение се:

1️⃣Прво место-Бисера Иванова

2️⃣Второ место – Сара Петрушева

3️⃣Трето место – Валерија Таскова

Ви посакуваме уште поголеми успеси ученици наши🥰

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *