Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 6 ТО ОДД. / Дигитална содржина – Инсерти од филмови за христијанството и презентација за празникот

Дигитална содржина – Инсерти од филмови за христијанството и презентација за празникот

Активности за периодот од: 13.04-17.04

Цели: учениците да знаат за

  • животот на Исус- од неговото раѓање до неговото воскреснување
  • односот на римјаните спрема христијаните
  • Тајната вечера и предавањето на Исус од страна на Јуда
  • празникот Велигден
Библија -светата книга на христијаните

За домашно: Изгответе презентација за :Симболите на Христијанството

Дополнителна содржина – Појава на христијанството

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Истражување античкиот град Стоби изработка на презентација

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Местоположбата на античкиот град СтобиОстатоците …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *