Дома / Новости / Ден на планетата Земја

Ден на планетата Земја

Целта на одбележувањето на ,,Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свесност кај најмладите за зачувувањето на животната средина.

Да се укаже на загадувањето на воздухот и водата, како и исцрпувањето на природните ресурси

Учениците да се запознаат со препораките да се инвестира во ефикасни и обновливи извори на енергија со што ќе се намали загадувањето и ќе се забават климатските промени…

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *