Дома / Новости / Дводневна обука на наставниот кадар на тема „Учење преку истражување, работа на проекти и решавање на проблеми“.

Дводневна обука на наставниот кадар на тема „Учење преку истражување, работа на проекти и решавање на проблеми“.

👩‍🏫Професионалниот развој на наставниот кадар е многу важен за унапредување на целокупниот воспитно – образовен процес.

На ден 21.06.2023г. и 22.06.2023г. , проследена е дводневна обука „Учење преку истражување, работа на проекти и решавање на проблеми“.

Обуката е организирана од страна на Академија Ц.Е.С. (Прва академија за образование на возрасни), акредитирана од БРО.

Во позитивна атмосфера од страна на обучувачот г-ѓа Павлинка Велјановска на наставниците им беа презентирани сите нови наставни техники и методологии за современо образование кое во фокусот го става ученикот ✅️📚👫

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *