Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 6 ТО ОДД. / Глаголот to be во минато просто време (обработка)

Глаголот to be во минато просто време (обработка)

Ученици, изгледајте го видеото во кое се објаснати формите на глаголот СУМ во минато просто време. Напишете си ги формите во тетратките.

Потоа, на стр. 117 од учебникот решете ја вежба 4 и на стр.122 од учебникот решете ги вежби 3 и 7.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

4-8.5.2020, English 6th grade

4-8.5.2020-English-6th-gradeDownload Track no.21

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *