Дома / Новости / Во нашето училиште се реализираше пригодна програма на која се доделија дипломи за наградените ученици по повод “Месецот на книгата “

Во нашето училиште се реализираше пригодна програма на која се доделија дипломи за наградените ученици по повод “Месецот на книгата “

На пригодната програма присуствуваше Панче Коцев, наш ученик, надежен писател, кој сега скоро ја издаде неговата прва книга. Тој им упати честитки на наградените ученици и дополнително со краток говор ги мотивираше учениците, да не застануваат овде, да продолжат храбо да чекорат на патот кон успехот!

📕Наградени ученици од литературниот конкурс за учениците од II до V одделение се:

1️⃣Прво место- Тамара Трајчева

2️⃣Второ место -Матеј Будимов

3️⃣Трето место-Бојана Иванова

📘Наградени ученици од литературниот конкурс за учениците од VI до IX одделение се:

1️⃣Прво место -Иван Трендафилов

2️⃣Второ место-Александар Пановски

3️⃣Трето место-Марија Будимова

🎨Наградени ученици од ликовниот конкурс за учениците од II до V одделение се:

1️⃣Прво место-Бисера Иванова

2️⃣Второ место -Мелани Ивановска

3️⃣Трето место-Андреја Велкова

🎨На ликовниот конкурс за учениците од VI до IX одделение имаше приложено само еден цртеж од нашата ученичка,Марија Будимова и таа заслужено ја доби првата награда.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *