Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / Вокабулар за атмосферски прилики

Вокабулар за атмосферски прилики

Ученици, изгледајте ја и ислушајте ја презентацијата за кажување какво е времетo надвор. Напишете си ги зборовите со цртежите во тетратките.

Следно, на стр.69 од учебникот, ја работите задача 4. Ја слушате аудио снимката (што е прикачена подолу) и ги поврзувате градовите со точното време. Како што веќе ви е напишан првиот град – Sydney – It’s warm and sunny. , така продолжете со другите градови од 2-8.

На крај, ја работите и задача 7 на истата страна. Ја слушате долуприкачената аудио снимка и штиклирате во онаа колона, за која одговара слушнатото време.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

12- 16.05.2020 Angliski Jazik za chetvrto

ППТ-Сегашно-обично-време-одречна-форма-квизПреземи Сегашно-обично-време-одречна-форма-и-вежбаПреземи Погледнете ги презентациите за сегашно просто време Present Simple Tense- одречна форма и …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *