Власта во функција на граѓаните

Активност на час 20.04 – 24.04

Цели на часот – 1.Учениците да знаат што е тоа политика? 2. Што е моќ ? 3. Што е власт ?

Како влијае моќта врз луѓето

Поимот политика се дефинира како уметност на владеење.

Активност за домашна работа – Со помош на веб-страната на државната изборна комисија ,истражувајте за демократските постапки и процедури во тек на избори. Што се е потребно за да се одржат избори? (краток текст со објаснување)

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Општеството и државата

Цели за учениците : 1.Што е тоа држава? 2.Што се тоа институции на државата? 3.Кои …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *