Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 9 ТО ОДД. / Владеење на правото и правната држава

Владеење на правото и правната држава

Устав -највисок правен акт

Цели на часот – Да се објасни поимот правна држава

Резултати на часот -Набројување на карактеристики на една правна држава

Да се знае – 1.Што значи право? 2.Што значи владеење на правото? 3.Што значи поимот правна држава?

Одговорете дали се согласувате

Со оглед дека немаме учебник за 9 одделение по предметот Граѓанско образование,понудените прашања обидете се да ги одговорите преку користење на интернет. Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *