Вежби – Што носиш?/Носам…

Ученици, го преземате документот и го вежбате вокабуларот за облека, како и прашањата и одговорите за како си облечен. Имено, во задача 3 ги поврзувате зборовите со облеката на децата што ја носат. Во задача 4 ги дополнувате речениците гледајќи ги децата што се облечени во задача 3. Во задача 5, во дадените реченици пишувате Yes/No (Да/Не), гледајќи ги децата што носат. Во задача 6, гледајќи ја задача 5 заокружувате He’s wearing (Тој носи) или She’s wearing(Таа носи). Во задача 7 на празните места се допишува He’s wearing (Тој носи) или She’s wearing(Таа носи) гледајќи ги дадените слики, кои потоа ги боите како што е напишано во речениците. И на крај, во задача 8 ги допишувате речениците со зборовите кои ви се дадени во правоаголникот, гледајќи го даденото девојче.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, отворете на стр.60 од учебникот и во активност 2 ги слушате новите зборови за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *