Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 5 ТО ОДД. / Барање и давање правец – обработка

Барање и давање правец – обработка

Ученици, отворате на стр.67 од учебникот и ги цртате и препишувате насоките од делот Look and Learn /Directions.

Потоа, на истата страна ја работите активност 4. Слушате четири луѓе:Mike, Hilary, Jonh и Sally. Внимателно треба да слушнете до кое место од градот тие ќе отидат и да запишете во своите тетратки.
На крај, ја сработувате и активност 5 на истата страна. Ја гледате истата мапа како во активност 4 и составувате дијалози за како да стигнете до местaта во градот кои ви се дадени во правоаголникот. Значи, прашуваме Excuse me, can you tell me the way to…?, а гледајќи ја мапата, одговараме со зборовите за
давање насоки.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

11 – 16.05.2020 Angliski za petto oddelenie

11-16.05.2020- Would You Like Chips?Преземи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *