Дома / Новости / АКЦИЈА ЗА „ Ден на Пролетта и Ден на Екологијата“

АКЦИЈА ЗА „ Ден на Пролетта и Ден на Екологијата“

Во среда – 21.03.2018 година  се организира акција од страна на нашето училиште “Даме Груев “ -Градско.

Според предвидениот план на активности за одбележување на оваа акција, во согласност со директорот на ООУ ,,Даме Груев” – Градско донесе одлука да се преземе еко-акција за расчистување,  и уредување на училишниот двор и просторот околу него. Активностите се одвиваа според предвидената динамика и тоа:

Пред започнувањето на акцијата на сите ученици им се презентираше за поимите „Екологија“ и „ Рециклирање“,што се можеме да рециклираме и правила на однесување кон животната средина.

Учениците од II до V одделение изработија еко пароли за заштита на животната средина.

 

  • Група I – Учениците од II до V одделение го чистеа ентериерот на училиштето, а одговорни наставници за овие активности се одделенските раководители

Група II – Учениците од VI до IX одделение беа поделени во  две групи и тоа  групи за засадување на цвеќиња и расчистување на училишниот двор и класифицирање на собраниот отпад. Одговорни наставници за овие активности беа класните раководители

За Систем Администратор

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *