Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК ЗА 9 ТО ОДД. / Exprimer la condition – Искажување услов

Exprimer la condition – Искажување услов

ЧАС БРОЈ 7 – Exprimer la condition – Искажување услов (продлабочување на компетенциите за искажување на некој услов преку претпоставка која се однесува на идно време а условот има мали шанси да се реализира).Првиот час на оваа тема е работен со мене (страна 33 во учебникот).Оваа наставна единица се наоѓа на страна 54 во учебникот. Разгледајте ја презентацијата која е споделена на 26.3.2020 год. за да се потсетите на условниот начин како и денешното дополнително појаснување.

За Милан Кочовски

Наставник по Француски јазик.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *