Дома / Новости (страна 4)

Новости

СООПШТЕНИЕ

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како и пошироката јавност, дека на 16.11.2018 год.(петок), нашето училиште учествуваше на деветиот по ред Еко самит,

Повеќе

СООПШТЕНИЈА

    1.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 06.11.2018 год.(вторник),ни пристигна известување  од Еко-пакет –„Еколошка интеграција во Македонскиот образовен систем“,каде ни соопштија дека нашето училиште добива  „Зелено знаме “од претходно објавениот конкурс. Голема благодарност до сите кои помогнаа во подготвувањето на целата документација,благодарност до членовите …

Повеќе

,„ ЛАВИРИНТИ НА УМОТ “ Техники за развој на вештини неопходни за успешно учење“

Организатор Центар за развој на потенцијалот кај децата и младите „PLEY “ Учесници: Наставници , педагози, психолози, воспитувачи Предавачи Катарина Мајкич и Мила Радовановиќ Цели: Зошто средното детство е клучен период во развојот на една личност Како да се препознае пореметувае на вниманието Запознавање со техниките неопходни за успешно учење …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ ОД РЕАЛИЗИРАНАТА РАБОТИЛНИЦА СО РОДИТЕЛИ НА ТЕМА – „ПОЗИТИВЕН ОДНОС СО ДЕЦАТА“

Датум: 16-08-2018: 17-10-2018; 03-11-2018 Место: Сала за седница на Совет на Општина Градско Учесници: Родители со своите деца со инвалидност Модератор Далиборка Златева Цели: Спроведување на ефективна и ефикасна инклузија во воспитно-образовниот процес Обезбедување на квалитетни сервисни служби за лицата со попреченост Зголемување на вклученоста на лицата со попреченост во …

Повеќе