недела , мај 26 2019
Дома / Новости (страна 2)

Новости

Соопштение: Општински натпревар по Хемија за учениците од 8-мо и 9-то одд

Им се соопштува на сите ученици,наставници и пошироката јавност дека на ден 16.03.2019 год.(сабота),во просториите на нашето училиште ќе се одржи Општински натпревар по Хемија за учениците од 8-мо и 9-то одд. На истиот учество ќе земат и наши ученици како и ученици од Основните училишта од Општина Неготино и …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Во рамките на натпреварите кои ги организира ДФРМ (Друштвото на физичарите на Република Македонија ) на 09.03.2019 г. се одржа 52-от регионален натпревар по физика во просториите на Природно математичкиот факултет во Скопје. На истиот земаа учество следните ученици под менторство на наставничката Цвета Колева. Виктор Богевски VIII Теодора Иванова …

Повеќе

Извештај од одржаниот Општински натпревар по Биологија и Природни науки

На Општинскиот натпревар по Биологија и Природни науки кој се одржа на 23.02.2019 год.учениците ги постигнаа следните резултати: Име и презиме на ученикот Одд. Ментор Освоена награда Пласман за регионален Матеј Колев 4 Мара Аризанова II да Борче Пановски 4 Ибро Фиуљанин II да Андреј Крчмаров 4 Мара Аризанова III …

Повеќе

Oпштински натпревар по природни науки

На ден 23.02.2019(сабота),во нашето училиште ООУ,,Даме Груев” Градско,се одржа општинскиот натпревар по природни науки (за ученици од IV, V и VI одд. )и биологија( за ученици од VII, VIII и IX одд.).Учество зедоа учениците од основните училишта ООУ,,Даме Груев” -Градско и ,ООУ,,Пере Тошев” -Росоман.. На сите ученици и нивните ментори …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ ОД УЧЕСТВОТО НА ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ВЉУБЕНИТЕ „ СВ.ВАЛЕНТАЈН“ ВО СОУ „ГИМНАЗИЈА КОЧО РАЦИН“ ВО ВЕЛЕС

На 18.2.2019 година во просториите на СОУ „Гимна-зија Кочо Рацин“ во Велес,се одржа доделување на наградените ученици од литературниот конкурс по повод празникот на вљубените „Св.Валентајн“.Овој литературен конкурс го организираше СОУ„Гимна-зија Кочо Рацин“ од Велес.Темата за овој литерату-рен конкурс гласеше:„Каде има љубов,има и живот“.На овој литературен конкурс нашето училиште учествуваше …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот училишен натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Ворамките на натпреварите кои ги организираДФРМ (Друштвото на физичарите на РепубликаМакедонија ) на 02.02.2019 г. се одржа училишниот натпревар по физика во ООУ“Даме Груев”Градско. Натпреварот започна во 10:00 часот.На истиот земаа учество учениците од 8 и 9 одд под менторство на наставничката Цвета Колева. Натпреварот траеше до 12:00 часот и …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ ОД РЕАЛИЗИРАНАТА РАБОТИЛНИЦА СО РОДИТЕЛИ НА ТЕМА – „ПОЗИТИВЕН ОДНОС СО ДЕЦАТА“

Датум: 25.01.2019 година. Место: Градско Учесници: Родители и ученици од 4а и 4б одделение Предавачи – реализатори Координатор: наставник Маре Аризанова Асистенти: наставник Ибро Фиуњанин и психолог Мартин Велинов Цели: Целта на работилницата е да им помогне на возрасните подобро да ги разберат важноста и улогата на родителството во услови …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ О Д РЕАЛИЗИРАНАТА РАБОТИЛНИЦА НА СОВЕТУВАЊЕ НА РОДИТЕЛИ– „СЕМАФОР-ПОСТАВУВАЊЕ ГРАНИЦИ НА ДЕТСКОТО ОДНЕСУВАЊЕ“

Датум: 24.12.2018 година. Место: Градско Учесници: Родители на ученици од 4а одд. Наставник- ментори Маре Аризанова Цели: Поттикнување на позитивни чувства на децата Правилно манифестирање на хуманоста Негување и прифаќање на позитивните примери и ситуации Искажување на љубовта и почитта кон другите на прифатлив и позитивен начин на однесување ко …

Повеќе

СООПШТЕНИЕ

Се информираат учениците и вработените при ООУ„Даме Груев“-Градско ,како и пошироката јавност, дека во период од 10-17.12 .2018 год. се организира акција за собирање и рециклирање на зелени пластични шишиња за изработка на новогодишни елки и украси. Сите кои сакаат да учествуваат во оваа акција може шишињата да ги донесат …

Повеќе

Училишен натпревар по Биологија

Денес во ПОУ„Даме Груев“-Виничани се одржаучилишен натпревар по Биологија со ученици од 8мо одделение организиран однаставникот Каролина Кирова.Целта на натпреварот е да се утврди знаењето научениците во овој класификационен период за да најдобрите двајца со најмногупоени бидат учесници на Општинскиот натпревар по Биологија кој ќе се одржи на23.02.2019 год.Натпреварот започна  …

Повеќе