Дома / Е-НАСТАВА / 8 – МО ОДДЕЛЕНИЕ

8 – МО ОДДЕЛЕНИЕ

Обработка на граматчка структура – used to

Ученици, отворете на стр.125 од учебникот и прочитајте за животот на семејството Ричмон, а потоа одговорете на прашањата во вежба 2б на стр. 124 и вежба 4 а/ б. Овде ќе ја сретнете конструкцијата used to + verb, со која се искажува активност што редовно сме ја правеле во минатото …

Повеќе

Тематско повторување

Активности за периодот од: 25.05-29.05 Цели: Утврдување на веќе стекнатите знаења Смилевски конгрес Странскиот печат известува за востанието Црешовото топче 1.Во какви општествени услови се појавило Младотурското движење ? Кои беа целите на Младотурската револуција ?Дали Младотурците останале доследни на своите политички определби ?Која беше улогата на Балканскиот сојуз ?Какви …

Повеќе

Повторување за Илинденското востание и Крушевската Република

Активности за периодот од: 25.05-29.05 Цели: учениците да знаат за Причините за востаниетоПодготовките за подигање на востаниетоТекот на востаниетоЗадушувањето на востаниетоОслободувањето на КрушевоОрганизацијата на КрушевскатарепубликаКрушевскиот МанифестКрајот на Крушевската Република Комити За домашно Кои се причините за кревање на востание во Македонија против османлиите ?Зошто Гоце Делчев беше против кревање на …

Повеќе