Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 7 МО ОДД.

АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 7 МО ОДД.

Читање со разбирање – Ајде да ги спасиме дивите животни во нашиот свет!/ Вокабулар за загрозени животни

lets-save-the-wild-animals-of-our-worldendangered-reading-comprehension-exercises_77186_1Преземи Ученици, преземете го прикачениот документ. Прочитајте го текстот за загрозени животни и истите напишете ги во тетратките. Потоа, одговорете ги прашањата според тоа колку сте го разбрале од текстот. За оние зборови кои не можете да сфатите што значат, пишете ми.

Повеќе

Обработка на граматичка структура – прилози за начин

Ученици, внимателно изгледајте го видеото за прилози за начин. Напишете си го правилото за формирање на овие прилози и исклучоците од истото. Потоа, симнете го документот подолу и вежбајте ги прилозите за начин. adverbs-of-manner-1Преземи

Повеќе

14-15.4 Искажување воодушевување и изненадување – обработка

https://www.engvid.com/exclamations-in-english/#quiz Ученици, отворете ја врската што е споделена и изгледајте го видеото во кое е објаснат начинот за искажување изненадување, како и воодушевување. Потоа, го отварате квизот под видеото и го применувате наученото од видеото.

Повеќе