Дома / Е-НАСТАВА / 4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ (страна 5)

4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

11.05.2020-Бонтон-насилничко однесување

Ученици,што мислите вие за насилничкото однесување на училиште и за насилството,воопшто?

Повеќе

Презентација на вокабулар – секојдневни активности

Ученици, отворете на стр.64 од учебникот и слушнете ги зборовите за секојдневни активности во задача 1. Напишете си ги во тетратките и гледајќи ја сликата напишете го и преводот. Потоа, отворете на стр.67 од учебникот и слушнете ги зборовите исто така за секојдневни активности во задача 3. И овие зборови …

Повеќе

06.05.2020-Создавање и мерење на звук

Запознавање-со-звукПреземи -Откако ќе го препишете планот во тетратките и ќе ги прочитате и научите лекциите на стр.114,115,116,117-одговорете ги прашањата на стр 26 и 27 во работната тетратка Ова задолжение ви е до следниот вторник 12.05.2020год.

Повеќе

06.05.2020-Утврдување на текстот „Жителите на Охохо“ од Ристо Давчевски

-Откако ќе го прочитате внимателно текстот кој се наоѓа на стр.142 и 143 решете ја следнава задача: Напишете им писмо на Охохонците на планетата Икс и објаснете им дека жителите на Земјата не се караат и тепаат меѓу себе,туку дека тие учат и работат вредно, се почитуваат и се помагаат …

Повеќе

Present Simple Tense- сегашно време

Англиски-јазик- сегашно просто времеПреземи сегашно-обично-време-трето-лице-еднина-квизПреземи Сегашно-обично-време-низ-флеш-карти-и-вежбаПреземи Сегашно-обично-време-потврдна-формаПреземи

Повеќе