Дома / Е-НАСТАВА / 4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ (страна 4)

4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

Разработка на сегашно трајно време

present-continuousПреземи Ученици, изгледајте ја прикаченава презентацијата во која ви се прикажани формите на сегашно трајно време.Истите препишете ги во тетратките. Следно, изгледајте го ова видео, во кое ќе заклучете кога се употребува ова време. Како што ќе видите, сегашно трајно време се употребува за дејствија кои се случуваат во моментот …

Повеќе