Дома / Е-НАСТАВА / 4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ (страна 2)

4 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

Презентација на вокабулар за професии и занимања

Ученици, внимателно изгледајте ги и ислушајте ги сите три видеа за професии и занимања. Зборовите напишете си ги во тетратките. jobs-and-occupationsПреземи Преземете го документот и извежбајте ги новонаучените зборови.

Повеќе

20.05.2020-„Водната самовила“ од браќата Грим

-Прочитајте ја вмимателно бајката „Водната самовила“,поделете ја на логички целини и дадете наслов на истите ; -Извлечете порака од бајката , -Направете измена на бајката. Самовилата нека биде добра и нека им помогне на децата.

Повеќе