Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД.

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД.

04.06.2020-Кој ќе го чува училиштето од Горјан Пртревски-обработка

-Прочитај те си го внимателно текстот. а потоа определете тема,време,место,ликови -Поделете го на логички целини и определета наслов за истите -Одговорете ги прашањата за текстот на стр.158 од учебникот

Повеќе

20.05.2020-„Водната самовила“ од браќата Грим

-Прочитајте ја вмимателно бајката „Водната самовила“,поделете ја на логички целини и дадете наслов на истите ; -Извлечете порака од бајката , -Направете измена на бајката. Самовилата нека биде добра и нека им помогне на децата.

Повеќе

19.05.2020-Роденденски воздишки-обработка

-Прочитајте го внимателно текстот„Роденденски воздишки“ од Ванчо Полазаревски на стр.152 ,а потоа создавај по твој изборИЗРАЗУВАЊЕ И ТВОРЕЊЕ-Опиши ја тортата што најмногу ја сакаш.Започни со надворешниот изглед,па продолжи со состојките од кои е направена и заврши со вкусовите на тие состијки.-Нацртај ја тортата која ја посакуваш за твојот десетти роденден.

Повеќе