Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 3 ТО ОДД

МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 3 ТО ОДД

22.05.2020г.Музичко Песна: Химна за Кирил и Методиј

Да славиме денес светол празник да славиме и да пееме за браќата Кирил и Методиј за нашите просветители. Реф.О, колку сме ви благодарни за се што сторивте за нас во мракот вие бевте светлост за секој Словен бевте спас. Ни створивте сесловенско писмо ни створивте светлост небесна и писменост која …

Повеќе

14.04.2020Г.,,Птичка,,- песна од Едвард Григ -норвешки пијанист

Цели: Ученикот: -Да стакне навика за активно слушање на музика; –Да знае да претстави преку цртеж она што го слуша; план1.Композицијата е изведена со еден музички инструмент-пијано2.Изведувачот на инструментот го нарекуваме пијанист.3 Воочување на брзината на музиката брза-бавна, силна- тивкаhttps://www.youtube.com/watch?v=C4EXjB_9G_o

Повеќе