Дома / Е-НАСТАВА / 3 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

3 – ТО ОДДЕЛЕНИЕ

26.05.2020г.Македонски стр.192 „Компјутерџии“-запознавање со интернет

План за работа Наслов:Компјутерџии, извадок од книгата,,Гледалото зад огледалото,, Писател:Јадранка Владова Тема Компјутери и интернет Ликови:Маја, Никола,Јован, г-ѓа Благородна Главни наслови Пречек на гостите.Учење со компјутер.Можностите на компјутерот. Идеја или порака: Компјутерите се најсовремени машини за пишуваљње, учење, информирање, допишување(комуницирање). За домашна работа препишете ги и одговорете ги трите прашања …

Повеќе

Вежби – Што носиш?/Носам…

What-are-you-wearing-Преземи Ученици, го преземате документот и го вежбате вокабуларот за облека, како и прашањата и одговорите за како си облечен. Имено, во задача 3 ги поврзувате зборовите со облеката на децата што ја носат. Во задача 4 ги дополнувате речениците гледајќи ги децата што се облечени во задача 3. Во …

Повеќе

22.05.2020г.Музичко Песна: Химна за Кирил и Методиј

Да славиме денес светол празник да славиме и да пееме за браќата Кирил и Методиј за нашите просветители. Реф.О, колку сме ви благодарни за се што сторивте за нас во мракот вие бевте светлост за секој Словен бевте спас. Ни створивте сесловенско писмо ни створивте светлост небесна и писменост која …

Повеќе

20.05.2020г Македонски Химна за Кирил и Методиј

Писател:Душко Аврамов Има 4 строфи од по 4стихови. Поетски слики: 1.Раѓањето на Кирил и Методиј. 2.Ни дарија јазик и писмо. 3.Благодарност 4.Песна за делото на Кирил и Методиј Мотив: Писменоста е светлина кон прозорецот на светот.

Повеќе