Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / ЛИКОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 2 РО ОДД

ЛИКОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 2 РО ОДД

24.04.2020-Примарни и секундарни бои

Примарни бои(основни бои)-сина,жолта,зелена Секундарните бои се добуваат со нивно мешање СИНА+ЖОЛТА=ЗЕЛЕНА СИНА+ЦРВЕНА=ВИОЛЕТОВА ЦРВЕНА+ЖОЛТА=ПОРТОКАЛОВА Тема-Дизајн на марама со помош на примарни и секундарни бои Техника-Водени бои

Повеќе