Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД.

АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД.

Правење постер со домашни животни

Ученици, отворете на стр.66 од учебникот. Ја работите задача 13 – го слушате звукот што го прави секое животно и го пишувате соодветниот број. Следно, во задача 14 ги броите домашните животни и го пишувате добиениот број до соодветното животно. Потоа, во задача 15 правите постер со домашни животни. Цртате …

Повеќе

Повторување на вокабуларот за животни

Ученици, ја гледате и слушате следнава презентација (кликате на секој звучник, за да слушнете како се именува секое животно). ANIMALS Преземи Следно, на стр.60 од учебникот ја работите активност 2, во која ги лепите животните како што ќе ги слушнете. Потоа, на стр.61 од учебникот, ја работите задача 3. Го …

Повеќе

Повторување на темата

clothesПреземи Ученици, преземте го документот погоре. Испринтајте си го или нацртајте си ги децата во тетратките, а потоа го слушате аудио записот погоре. Ја боите облеката на децата како што ќе ги слушнете да се опишуваат. Следно, на стр.59 од учебникот , во задача 17 ја цртате и боите вашата …

Повеќе

Правење постер за облека

Ученици, отворете на стр.58 од учебникот и слушнете ја внимателно задача 13. Треба да го напишете знакот √ во квадратчето до оние слики што ќе слушнете да бидат опишани. Потоа, ја работите задача 14 на истата страна. Имено, сликичките со облека треба да ги поврзете со сликата која го прикажува …

Повеќе

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја соодветната облека. Потоа, ја работите активност 4 на истата страна. Во зависност од тоа кое дете кога ќе го слушнете да се опишува каква облека носи, тогаш го пишувате редоследниот број во квадратчето до детето. …

Повеќе

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, внимателно изгледајте го и ислушајте го видеото за зборовите за облека. Потоа, на стр.52 од учебникот, ја работите задача 2. Имено, како ги слушате зборовите (на прикачената аудио снимка) така и ги лепите. Следно, во своите тетратки, ја цртате вашата омилена облека.

Повеќе

14.04.2020- 17.04.2020 Easter

Англиски-јазик-1-второ-одделение-3Преземи Презентација-на-вокабулар-за-Велигден-и-игра-3Преземи Наставен-лист-1-2Преземи Наставен-лист-2-2Преземи Вежба-1-учебник-страна-70-2Преземи Вежба-4-учебник-страна-71-2Преземи

Повеќе