Дома / Е-НАСТАВА / 2 – РО ОДДЕЛЕНИЕ

2 – РО ОДДЕЛЕНИЕ

08.06.2020г Час на одделенска заедница Безбедно -небезбедно

Да наброиме некои материјали кои ги сретнуваме во секојдневниот живот. Цигари,средства за чистење, таблети, кактус, шприц, банкноти, оштетен приклучок за ел. енергија, пакување смоки, парче стакло, рѓосана шајка, петарди, отров за глувци, средства за прскање. Да споменеме какви опсаности можат да предизвикаат. 1.Цигарите знаеме дека се штетни по човековото здравје, …

Повеќе

Правење постер со домашни животни

Ученици, отворете на стр.66 од учебникот. Ја работите задача 13 – го слушате звукот што го прави секое животно и го пишувате соодветниот број. Следно, во задача 14 ги броите домашните животни и го пишувате добиениот број до соодветното животно. Потоа, во задача 15 правите постер со домашни животни. Цртате …

Повеќе