Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / ОПШТЕСТВО ЗА 1 ВО ОДД.

ОПШТЕСТВО ЗА 1 ВО ОДД.

03.06.2020-Повторување за сообраќај

Преку следење на оваа е-сликовница ќе повториме Како треба да се однесуваме на улица а воедно ќе се запознаеме со некои сооб,знаци.а на крај со ваша помош решете го наставниот лист за сообракај. https://stepbystep.org.mk/WEBprostor/slikovnici/Na%20Gradskite%20Ulici%20MK/NaGradskiteUlici.html?fbclid=IwAR05l0DIVOvR9qxZQohJPTLC7JmLmC1lrGTj9uWxubqK6nqeUpIW61aaLak

Повеќе

30.04.2020-Набљудување крстосница,безбедно и не безбедно однесување

Во следните неколку часа треба да научиме како безбедно да се движиме во сообраќајот. Проследи го часот подолу а потоа во тетратка нацртај безбедно и небезбедно движење на улица со тоа што она што не е безбедно ќе го прецрташ со Х. Цртежите ќе ги прикачиш како досега.

Повеќе

15.04.2020- Запознавање со убавините на нашата земја.

Проследи ја книгата подолу и запознај се со мал дел од убавините на нашата земја. Кога сево ова ќе помине и ќе можеме слободно да се движиме побарај од твоите родители да те прошетаат низ убавините за да ги запознаеш. Линк до книгата: https://read.bookcreator.com/npaeQvGnBqNNXT5ThVTikQLUAfs1/56xFFy1mS46B01R577fVRQ?fbclid=IwAR1J15Oq_JiLlxnrVQN1Ojwx65USYfuBl2sf7L0DJbat94uFBZ53MJwowzk

Повеќе