Дома / Новости / 5 мај-ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

5 мај-ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

Нашиот великан Блаже Конески, чијшто заслуги за создавањето на македонската азбука и кодификацијата на македонскиот јазик се огромни, во една прилика беше рекол дека „ Јазикот е нашата најкомплетна татковина”.
Пишувајте кирилица! Чувајте го својот јазик и азбука!

Негувајте ја својата традиција!

Нека ни е честит Денот на македонската азбука!🇲🇰🇲🇰🇲🇰

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Нашите полуматуранти на дводневна научно наставна екскурзија во Охрид

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *