Дома / Новости / 5 мај-ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

5 мај-ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

Нашиот великан Блаже Конески, чијшто заслуги за создавањето на македонската азбука и кодификацијата на македонскиот јазик се огромни, во една прилика беше рекол дека „ Јазикот е нашата најкомплетна татковина”.

Во чест на овој ден, нашите ученички од осмо одделение, Ана Коцева и Габриела Маркова, изработија прекрасни видеа за потеклото на македонскиот јазик и неговото писмо!

Пишувајте кирилица! Чувајте го својот јазик и азбука!

Негувајте ја својата традиција!

Нека ни е честит Денот на македонската азбука!🇲🇰🇲🇰🇲🇰

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *