Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 29.04.2020- Запознавање со нестандардни мерки

29.04.2020- Запознавање со нестандардни мерки

Изгледај го видеото и сети се како можеме да мериме…освен со линијар,ние мериме и со стапало,дланка,чекор,тие се викаат нестандардни мерки.Откако ќе изгледаш на лист нацртај го твојот кревет и измери го,нацртај некоја маса од дома и измери ја,исто така нацртај ја твојата тетратка и измери ја со некои помошни работи,како спајалици,капачиња од фломастер и сл(како во видеото)

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *