Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 5 ТО ОДД. / 26.05.2020г.Математика Мод, мода

26.05.2020г.Математика Мод, мода

Поимот „мод “ или „мода“ – вредност што најчесто се појавува во една група податоци.

На стр.138 решете ја задача 2

За домашна работа :Одредете мод на најгледани ТВ серии во вашето поширокото семејство

Добиените податоци претставете ги на дијаграм

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г. ОДРЕДУВАЊЕ ВЕРОЈАТНОСТ

НА СТР.141 ОД УЧЕБНИКОТ ДА СЕ РЕШАТ ЗАДАЧА 1, 2, 3,

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *