Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 24.04.2020 I-a Ден и ноќ

24.04.2020 I-a Ден и ноќ

Драги дечиња денес ќе се потсетиме што е ден,а што ноќ.Некои работи ги правиме само преку ден,додека некои само ноќе…видете ја сликовницата„Денот на Пеце„ и книгата „Деловите на денот„,а потоа илустрирајте што правите преку ден,а што кога ќе се стемни(поделете го листот на 4дела,два дела за ден,два дела за ноќ)

Линк: https://www.stepbystep.org.mk/WEBprostor/slikovnici/Denot%20na%20Pece%20MK/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%9F%D0%B5%D1%86%D0%B5.html?fbclid=IwAR2LZ0Hp2ClSJKEkR578hWUQ7l6Z24GSnZlaNe7Ak_lCQhgKxXsMYtisSDQ

Линк: https://read.bookcreator.com/9qsfI5Ou1ucGzpLq1zFANPnGhPs1/NGOgIJL2Rw25UTfaUHc3nw?fbclid=IwAR06dFtW4XXD9N7jx2tzgDMXYm55ItUylZ_KAe0meA9SI5Mz1qchj7675Sc

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *