Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 23.04.2020 Збир на агли во триаголник – час 2

23.04.2020 Збир на агли во триаголник – час 2

Втор час за оваа лекција.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Пресметување агли во триаголник (стр. 149);
-Во збирката лекцијате е на стр.123 и стр.124;
-Во работната тетратка лекцијата е на стр.79.
Задача на учениците е:
-внимателно да ги прочитаат лекциите во учебникот (текстот со жолта позадина);
-од учебникот од лекцијата Пресметување агли во триаголник (стр. 149) да ја решат првата и третата задача;
-од работната тетратка да ја решат стр.79.
Ви испраќам и видео лекција со линк.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата погледнете го повторно видеото или побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *