Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 3 ТО ОДД / 22.05.2020г.Музичко Песна: Химна за Кирил и Методиј

22.05.2020г.Музичко Песна: Химна за Кирил и Методиј

Да славиме денес светол празник

да славиме и да пееме

за браќата Кирил и Методиј

за нашите просветители.

Реф.О, колку сме ви благодарни

за се што сторивте за нас

во мракот вие бевте светлост

за секој Словен бевте спас.

Ни створивте сесловенско писмо

ни створивте светлост небесна

и писменост која вечно зрачи

насекаде како сончев зрак.

Реф. О, колку сме ви благодарни…

Да славиме денес светол празник

да славиме и да пееме

за браќата Кирил и Методиј

за нашите просветители.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

21.04.2020г. ,,Овчарче мило премило,,-песна

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *